|
.
.
.
Saláty
|
|
|
|
|
300 g |
«Sleď v kožíšků » |
|
|
(Filé sledě, brambory, mrkev, červená řepa, vejce, cibule, majonéza) |
|
250 g |
«Sídelní» |
|
|
(Kuře, vejce, brambory, mrkev, domácí nakládaná okurka, zelený hrášek, cibule, majonéza, koření) |
|
250 g |
«Seník» |
|
|
(Vařený jazyk, naložená cibule, vejce, bramborové čipsy, majonéza, smetana) |
|
250 g |
«Vinigret» |
|
|
(Červená řepa, nakládané zelí, brambory, mrkev, zelený hrášek, domácí nakládaná okurka, cibule, koření) |
|
250 g |
«Zahrádkářský» |
|
|
(Rajče, okurka, ředkvička, cibule, koření, smetana nebo máslo dle Vašeho přání) |
|
250 g |
«Červená řepa s česnekem a ořechem» |
|
|
(červená řepa, vlašský ořech, sušené švestky, česnek, majonéza/smetana) |
|
|
|
|
|
Studené předkrmy
|
|
|
|
|
200 g |
«Talíř solení na Staroslovanský způsob» |
|
|
(Domácí nakládané zelí, nakládaná rajčata, soudkové okurky, marinované houbičky, koření) |
|
100 g |
«Sleď s čerstvou cibulkou» |
|
|
(Filé sledě, čerstvá cibulka, rostlinný olej, koření) |
|
200 g |
«Výběr z naších ryb» |
|
|
(Losos, máslová ryba, makrela, sardinky – vše uzené studenou metodou) |
|
250 g |
«Výběr nejlepšího masíčka» |
|
|
(Lehce osmahnuty vařený jazyk, telátko na «Gruzínský způsob», libové sádlo) |
|
200g |
«Sýrový talíř» |
|
|
(čtyři druhy sýru) |
|
550 g |
«Ubrousku, prostři se» (pro 2 – 3 osoby) |
|
|
(Filé sledě, libové sádlo, vařená vejce, nakládaná rajčata, soudkové okurky, domácí nakládané zelí, marinovaná cibulka, čerstvá cibulka, kopr, petrželka, rostlinný olej) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teplé předkrmy
|
|
|
|
|
200 g |
«Žulién «Kuřecí s houbami» |
|
|
(Kuře, šampiony, cibulka, smetana, máslo, koření) |
|
200 g |
«Žulién «Houbový» |
|
|
( Šampiony, cibulka, smetana, máslo, koření) |
|
200 g |
«Žulién «Kuřecí » |
|
|
(Kuře, cibulka, smetana, máslo, koření) |
|
250 g |
«Lívance «Z cukiny» |
|
|
(Tradiční ukrajinský předkrm ze strouhané cukyny, podává se se smetanou) |
|
150 g |
«Bramboračky» |
|
|
(Tradiční ukrajinský předkrm ze strouhaných brambor, podáva se se smetanou) |
|
250 g |
Bramborové «Nudličky s masem» |
|
|
Tradiční ruský předkrm ze strouhaných brambor s masovou náplni, podává se se smetanou) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tradiční palačinky
|
|
|
|
|
140 g |
«S červeným kaviárem» |
|
250 g |
«Kuřecí s houbami» |
|
250 g |
«S houbami a se sýrem» |
|
250 g |
«Kuřecí se sýrem» |
|
250 g |
«S masem» |
|
300 g |
«Chalupařské» s masem a bramborem |
|
250 g |
«S tvarohem a smetanou» |
|
160 g |
«Se smetanou a cukrem» |
|
140 g |
«S džemem nebo ovocem dle vlastního výběru » |
|
140 g |
«Palačinka s máslem» |
|
|
|
|
|
Pečené pokrmy
|
|
|
|
|
250 g |
«Chačipury» |
|
|
(Gruzínský sýrový piroh) |
|
2х100g |
«Cheburek s masem» |
|
|
(Tradiční pokrm z Krymsko-tatarský přímořské oblasti) |
|
|
|
|
|
Polévky
|
|
|
|
|
300 g |
«Boršč» s hovězím masem |
|
|
(Tradiční ruská polévka s nenapodobitelnou aroma připravená podle staré receptury, podává se smetanou) |
|
250 g |
«Tradiční domácí kuřecí bujon s domácími nudličkami a kousky kuřete» |
|
|
(Tradiční domácí nudličky se zeleninou, něžná chuť a aroma známe z dětství) |
|
|
|
|
|
Tradiční pelmeně
|
|
|
|
|
300 g |
«Sibiřské» s masem |
|
300 g |
«Moskevské» s kuřetem a krůtou |
|
300 g |
«Čukotské» s rybou |
|
300 g |
«Kazachské manty» s masem |
|
|
|
|
|
Tradiční vareniky
|
|
|
|
|
300 g |
«Ruské» s bramborem a houbami |
|
300 g |
«Ukrajinské» s bramborem |
|
300 g |
«Staroslovanské» se zelím |
|
300 g |
«Chalupařské» s tvarohem |
|
300 g |
«Jako od babičky» s višněmi |
|
|
|
|
|
Hlavní jídlo
|
|
|
|
|
|
Jídla z kotlíku
|
|
|
|
|
350 g |
«Gruzínský beránek» |
|
|
(jehněčí, červené suché víno, červená paprika, lilek, rajče, brambory, čerstvá cibulka, česnek, koření) |
|
350 g |
«Selátko na vesnický způsob s hříbky» |
|
|
(Selátko, hříbky, smetana, brambory, čerstvá cibulka, koření) |
|
350 g |
«Beránek na zelenině» |
|
|
(Hovězí, červená paprika, lilek, rajče, brambory, čerstvá cibulka, koření) |
|
350 g |
«Pohánka s houbami» |
|
|
(Pohánka, máslo, houby, smetana, koření) |
|
350 g |
«Ze zahrádky» (bezmasé jídlo) |
|
|
(Lilek, červená paprika, brambory, rajče, čerstvá cibulka, česnek, koření, rostlinný olej) |
|
|
|
|
|
Pokrmy z masa
|
|
|
|
|
200 g |
«Jehněčí na víně» |
|
|
(Jehněčí maso osmažené na červeném víně) |
|
200 g |
«Carský steak» |
|
|
(Kus vepřového osmahnutý a zapečený s hříbky a sýrem) |
|
200 g |
«Vepřove na Moskevský způsob» |
|
|
(Vepřová kotleta s cibulkou) |
|
200 g |
«Hovězí v smetanové omáčce» |
|
|
(Kousky hovězího dušené v smetanové omáčce) |
|
300 g |
«Golubci» |
|
|
(Tradiční ukrajinský pokrm, něžné mleté maso v listech zeli a rajsko-smetanové omáčce) |
|
200 g |
«Karbanátky» |
|
|
(Domácí karbanátky z čerstvého masa) |
|
|
|
|
|
Pokrmy z kuřátka
|
|
|
|
|
180 g |
«Kuřecí kotletka na Kyjevský způsob» |
|
|
(Obalovaná kuřecí kapsa plněná máslem a zeleninou) |
|
200 g |
«Kuřecí a krůtí karbanátky» |
|
|
(Domácí karbanátky z čerstvého masa) |
|
|
|
|
|
Pokrmy z ryby
|
|
|
|
|
250 g |
«Chek v těstíčku» |
|
|
(Čerství kus ryby obalený v něžném těstíčku a smažený na rostlinném oleji) |
|
250 g |
«Rybka ve smetanové omáčce s houbami» |
|
|
(Filé pangasiuse zapečeně v smetanové omáčce s houbami) |
|
200 g |
«Rybí karbanátky» |
|
|
(Domácí karbanátky z čerstvé štiky s přílohou dle vlastního výběru) |
|
|
|
|
|
Přílohy
|
|
|
|
|
200 g |
«Bramborová kaše» |
|
200 g |
«Vařené nebo osmahnuté brambory dle vlastního přání» |
|
280 g |
«Smažené brambory» |
|
300 g |
«Smažené brambory s cibulkou» |
|
200 g |
«Pohanka s máslem» |
|
200 g |
«Dušené mladé zelí» |
|
200 g |
«Vařená ryže» |
|
|
|
|
|
Dezerty
|
|
|
|
|
200 g |
«Smetanový puding» |
|
|
(S džemem nebo ovocem dle vlastního výběru) |
|
150 g |
«Tvarohové lívanečky» s rozinkami a smetanou |
|
|
(Staroruský dezert, sladké tvarohové placičky lehce osmahnuté z obou stran, podávají se se smetanou nebo džemem dle vlastního výběru) |
|
|
|
|
150 g |
«Lívanečky» s rozinkami a smetanou |
|
|
(Staroruský dezert, sladké tvarohové placičky lehce osmahnuté z obou stran, podávají se se smetanou nebo džemem dle vlastního výběru) |
|
1 |
Dortík «Napoleon» |
|
1 |
Dortík «Brambora» |
|
1 |
Dortík «Beze» |
|
|
|
|